busiga bakterier



aaahh äntligen hemma i min säng! Helt slut i huvet. En förkylning har krypit sig på mig, men försöker hålla den borta med diverse kurer.
Klev upp vid 09 tiden i morse och var hes som en borstbindare. All livsglädje rann ur mig av det, men hällde i mig kanyang, tryckte en gröt och tog med mig katterna ut på gården. Försökte mig på att skotta fram grillplatsen men nääähäsi, drivorna är jävlart stenhårda. Så sket helt enkelt i de och hackade is istället. Inte den roligaste sysslan man kan komma på men.
Fick sällskap av grannen Linus (4år) som också tyckte det var trist att hacka is, så vi startade grillen och åt korv.
Blev till en ganska mysig dag ändå! Tog en promenad med mor min, tränat ju-jutsu och avrundat med bio. I am number 4 hade lite Twilightfeeling över sig tycker jag, inte riktigt min genré men. Varken det bästa eller det sämsta jag sett.

Imorgon tar jag sovmorgon till 10 och försöker vända dygnet åt fel håll inför helgens nattjobb. Blir en promenix med Fia + lunch och resten av dagen tar jag som den kommer!
GODNATT


Sleep don't visit, so I choke on sun
And the days blur into one
And the backs of my eyes hum with things I've never done

Sheets are swaying from an old clothesline

Like a row of captured ghosts over old dead grass
Was never much but we made the most
Welcome home

Ships are launching from my chest

Some have names but most do not
If you find one, please let me know what piece I've lost

Heal the scars from off my back

I don't need them anymore
You can throw them out or keep them in your mason jars
I've come home

All my nightmares escaped my head

Bar the door, please don't let them in
You were never supposed to leave
Now my head's splitting at the seams
And I don't know if I can

Here, beneath my lungs, I feel your thumbs press into my skin again

another delightful tuesday




Min lilla uppryckning håller i sig fortfarande och det ska så förbli. GÖTT! Har prickat av massor med saker på min egna lilla lista på saker att göra etc. och känner mig som en bra människa:)

Senaste 2 dagarna har jag spenderat med 3 av de bättre brudarna i mitt liv. Söndagen med älskade ElinF och lite hockey + bingolotto. Vann förövrigt något för första gången! En ny bingolott hähä..
Igår med Fia och Elin H. Vi promenerade runt stan, åt sallad till middag och provade på ju-jutsu!
2 andra vänner och branschkollegor vid namn Micke och Pär är nämligen tränare och erbjöd mig att komma och prova på. Drog då med mig Fia och Elin och vi alla 3 föll mer eller mindre för det och ska fortsätta. Nästa träning är i morgon redan. Hade som ingen större koll på vad ju-jutsu var innan igår, och kan bara säga att det var inte som jag trodde. Självförsvar, grepp och lite sånt! Känns som att det kan vara bra att kunna i arbetet som entrévärd, men i övrigt också.

Just ja!
Glömt nämna, i fredags kom mitt efterlängtade paket på posten. Denna bok var min bästa investering på länge.


Vintage hairstyling bok Här kan du också köpa den.





Well she's walking through the clouds
With a circus mind that's running round
Butterflies and zebras
And moonbeams and fairy tales
That's all she ever thinks about
Riding with the wind.

When I'm sad, she comes to me

With a thousand smiles, she gives to me free
It's alright she says it's alright
Take anything you want from me,
Anything.

Fly on little wing







det finns inget att försvara

Har varit för upptagen med mig själv på sistone för att skriva..
Nu har allt rasat igen, inte okej.. Förstår inte hur svårt det kan vara! Är så fruktansvärt less på mig själv och allt just nu. Inget går som jag vill att det ska. Skulle önska att jag bara kunde somna och vakna upp då allt är bra igen, men så enkelt får det ju aldrig vara.
Ikväll är jag hemskt gnällig, men måste bara få vara det. Min sista gnällkväll! Imorn ska jag rycka upp mig, vara positiv och ta tag i allt. Jag vet att det bara är en tillfällig svacka, en övergångsperiod. Och jag vet precis vad jag måste göra för att ta mig ur den! Meen ikväll tillåter jag mig själv att vara halverst melankolisk och hjärndöd.

Så, från och med i morgon måndag den 28e välkomnar jag den nya Sarah som ser framåt och gör så allt ska bli bra! Ikväll söndag den 27e sätter jag punkt för den gamla Sarah och spottar i hennes riktning. HEJDÅ, hoppas vi aldrig ses igen.



You may shoot me with your words,
You may cut me with your eyes,
You may kill me with your hatefulness,
But still, like air, I'll rise.


Out of the huts of history's shame

I rise
Up from a past that's rooted in pain
I rise
I'm a black ocean, leaping and wide,
Welling and swelling I bear in the tide.
Leaving behind nights of terror and fear
I rise
Into a daybreak that's wondrously clear
I rise





stop look and listen



11
– Favoritmusik

Oj, här vet jag verkligen inte var jag ska börja! Musik är, har alltid varit och kommer alltid vara en stor del av mitt liv.
Musik från 50, 60 och 70 talet är nog det jag lyssnar mest på, men även nyare musik.
Jag gillar väldigt många olika sorters musik men är samtidigt kräsen som fasiken. Är svårt att hitta en röd tråd i min kräsenhet men kan åtminstone direkt säga att jag spyr galla av melodifestivalen och uttjatade rix FM slingor.
Näe, det är helt enkelt alldeles för mycke att skriva om så jag avslutar här!


12 – Min bästa vän

Jag har många goa vänner, några väldigt nära och några mindre nära. Man jag har ju individuella relationer med alla mina vänner och vill därför inte välja ut en av dem.




13
– Mitt hem

Under min livstid har jag haft 3 olika hem. Mitt föräldrahem, studentrum i Vännäs, hus i Åbyn och nu är jag tillbaka i mitt föräldrahem. Min lilla frizon är på kanske 11 kvm eller nåt sånt. Väggarna målade jag då jag var 14 år, gjorde mig ett fult träd i hörnet som jag då tyckte var fränt.. Men men, det har sin charm!


(klicka för förstoring)

mitt rum mitt rum mitt rum En del av min filmsamling.

mitt rum mitt rum mitt rum
Rymmer inte alla tavlor på väggarna, så några står bakom dörren och övriga finnes i förrådet.
mitt rum

and the beat goes on

08 – Ett ögonblick

Den 27/9 2010 var en måndag klädd med guldkant. Mitt på dagen fick jag veta att jag blivit faster! Jag hade ett fett leende klistrat i ansiktet hela dagen, och någon liten tår rullade nog ner för kinden. Min mamma däremot som längtat efter att bli farmor ända sedan hon själv fick barn i princip, hon kunde nästan inte prata. Hon grät och skrattade och grät lite till. 2 dagar senare, på onsdagen så tog min mor ledigt från jobbet och körde ner till Sundsvall där min bror och nyblivne pappa Samme bor. Jag skulle egentligen följa med henne, men hade arbetsintervju den dagen. Ögonblicket då mamma fick för första gången hålla sitt första barnbarn lyckades Samme fånga så väldigt klockrent med kameran. Just därför valde jag att skriva om det, även om jag själv inte var med vid det tillfället.
Mamma som nybliven farmor
(Klicka för förstoring)


09
– Platser jag besökt

Jag tolkar denna som länder jag besökt, annars tar det aldrig slut.

Jag har inte rest så mycket i mina dar, men 2 länder har jag iaf hunnit med!
2001 var jag på min första utlandsresa någonsin. Jag flög också för första gången i mitt liv. Resan gick till Alanya i Turkiet i 2 veckor tillsammans med familjen och min moster med familj.

Från denna resa har jag inga digitala bilder och äger heller ingen scanner. tyvärr!

Nästa utlandsresa var 2007. Även denna gång till Alanya, fast bara 1 vecka och utan familjen. Istället åkte jag med 3 kompisar till mig vid namn Jens, Jocke och Pär! Det var tokvarmt, 45 grader och inte ett moln varenda dag. Sista dagen tatuerade jag och Pär oss. Jag gjorde en liten ödla bakom örat och Pär tatuerade in sitt efternamn längs hela vaden.

Turkan 07 Turkan 07 Turkan 07 Turkan 07 Turkan 07 Turkan 07 (Klicka för förstoring)

2010 var det dags igen. Nytt resmål och nya vänner att åka med. Jag Fia och Elin gjorde en girltrip till Sunny Beach i Bulgarien. Säsongen var precis i sin början, så vädret var inte det bästa. Men ack så kul vi hade trots det! På plats träffade vi 3 göteborgare som vi spenderade nästan hela veckan med. Även här valde jag att tatuera mig sista dagen. Ett otroligt misslyckat körsbär pryder min hälsena..

Bulgarien -10 Bulgarien -10 Bulgarien -10 Bulgarien -10 Bulgarien -10 Bulgarien -10 Bulgarien -10 Bulgarien -10 Bulgarien -10 Bulgarien -10 (Klicka för förstoring)



10 – Min första kärlek

Detta blir ett kort kapitel hähä. Jag har som jag tidigare skrivit, bara varit kär på riktigt en gång i mitt liv. Jag har ganska svårt för det där med kärlek och det har inte utgjort så stor del av mitt liv. Min första och enda kärlek varade i drygt 1 år, jag tog väldigt mycket lärdom av förhållandet som både var positivt och negativt!




Som avslut på detta inlägg vill jag ge er läsare en påbackning! KOMMENTERA!! Det blir så mycket roligare att fortsätta skriva om jag får lite kommentarer och feedback:) Skriv vad ni vill! Önskemål på innehåll i inläggen är ett förslag. Nu väntar jag mig bättring!

Dagens höjdpunkt: Att kissa till gitarrsolot i stairway to heaven



Jag har efter många om och men kommit fram till att jag faktiskt uppskattar musiken på Allstars toaletter. Sågade det totalt till en början, att man inte hörde sina egna tankar då man satt där etc. (Detta pga den höga volymen)  Men nu kan jag inte säga annat än att jag gillart! Kom även på att det faktiskt är en fördel, då hör ingen utanför alla generande ljud som kan förekomma då behov uträttas.

I afton så bestämde jag mig iaf för att gå till personalmötet som ägde rum på Allstars.
Jag tänkte; jaa så skönt med friskluft och motion. Dum som jag är väljer jag att promenera längs skelleftehamnsleden! Går heller inte vika av från den då man väl kommit en bit, är långt att plumsa i djupsnön till närmsta gångväg.
Jag hostade grus och avgaser.. Väldans massa friskluft fick jag! Oja!

Näe, nu måste jag verkligen försöka sova om jag ska orka med allt i morgon. Har körlektion till C-kortet kl 07.55 och massor med saker att göra efter det.

Godnattar med en liten stråf ur led zeppelin - stairway to heaven


And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul
There walks a lady we all know
Who shines white light and wants to show
How everything still turns to gold
And if you listen very hard
The truth will come to you at last
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll




When the gravity shackles were wild



06
– Mina syskon


Skulle allt gått väl för min mor och far hade vi varit en syskonskara på 4 ungar.

1979 föddes min äldsta bror Samuel. Detta var innan mamma och pappa träffades, så Samme har en annan pappa som han aldrig träffat. Han var inte så gammal då MaPa träffades, så pappsen räknas som hans pappa också, även om det inte är blodsligt.

1988 Var mamma på tjocken igen, denna gång med tvillingar. En bra bit in i graviditeten fick mamma veta att den ena tvillingen dött, så den skulle hon vara tvungen att dödföda. Den 25 maj var det dags. Komplikationer uppstod även med det andra barnet då hon börjat andas för tidigt i magen. Läkarna gjorde allt för att rädda henne, men Anna som hon fick heta, levde endast ett dygn.

1989 Föddes min andra bror Robin. Eftersom det bara är ett år mellan mig och Robin har vi alltid varit tajta. Han är inte bara min bror, han är min bästa vän! Vi umgås regelbundet och har många gemensamma vänner.

07
– 10 ytterligare saker ni inte vet om mig

1. Jag kan ibland tycka att städning är det roligaste som finns!
2. När jag var liten hade jag eremitkräftor som husdjur. Skittråkiga..
3. Min tå brevid stortån är längre än min stortå.
4. Ibland när jag kör bil själv kommer jag på mig själv med att sitta och sjunga jätte högt och jätte fult, då börjar jag gapskratta åt mig själv där jag sitter alldeles ensam. (jobbigt om någon skulle bevittna det..)
5. Jag har en fetisch för gamla fräcka plåtburkar.
6. Då jag gäspar rapar jag ofta samtidigt, okontrollerbart.
7. Jag smyglyssnar på dansbandsmusik då och då. (Som jag i vanliga fall inte tycker särskilt mycket om)
8. Ibland glömmer jag mitt eget telefonnummer.
9. Då jag och min bror Robin var små hade vi varsin låtsaskompis som hette Lina och Olle.
10. Jag tycker inte om plättar, men jag älskar crepes.



Tiden är den bästa läraren. Tyvärr dödar den alla sina elever



Ibland blir jag bara så fruktansvärt irriterad att det inte med ord går att beskriva. Men näe, jag ska hålla huvudet kallt och nöja mig med att jag vet. Det skulle vara otroligt skönt om det bara kunde komma fram på ett sätt. Men samtidigt så näe, det behövs inte! Det är fasen bättre att det inte gör det! En del kan bara få gå runt i sina ytspacklade världar helt enkelt.
Det ska inte beröra mig alls, men blir som sagt irriterad när en del bara tar sig friheter där och då de inte bör, och verkligen gör allt för att trampa på andra. Eller egentligen stör jag mig inte på själva trampandet utan just bara på att en del tror sig ha lyckats, och att de har överhuvudet då de måste kliva på andra för att ta sig uppåt!

Det är tamejfan de svagaste och värsta människorna, de som måste trycka ner andra för att själv må bra.
Mogna någon jävla gång och stå förfan på era egna ben!

Dagens USCH går till såna människor! Huvva!

Sen är jag skitarg över människor som aldrig kan gå vidare och bara släppa saker!!!! argh...

Att jag överhuvudtaget tillåter mig själv att ödsla tid på detta får mig att må illa..
Att detta håller mig vaken just nu får mig att må ännu mer illa! Att jag ens tänker på det får mig att känna som att jag sjunker till deras nivå. Inte okej. Men jag lovar er, på den nivån hamnar jag aldrig!
Jag har inget behov av att måsta bevisa saker och ting för folk heller. Jag var verkligen bara tvungen att skriva av mig lite ilska en stund för att få sinnesro.

Hahaha ååh.. Här sitter jag och fräser som en katt och skrattar samtidigt, kl 05.14 över idioter som inte ens förtjänar energin! Känner mig tragisk. Små ting påverkar små hjärnor, och just nu är min hjärna väldigt liten, jag är dödstrött! Sovasovasova.

Det är inte törnet som sticker dig, utan det är du som sticker dig på törnet.



In the end we only regret the chances we didn't take




Glad i hågen och i brist på annat att göra betar jag av ytterligare 2 punkter på listan!



04
– Min önskelista

Man kan nog aldrig sluta önska sig saker..

Materiella ting:


*Bil
*Skoter
*Motorcyckel
*Massa fina klänningar
*Telefon
*Gymkort på 360

Övrigt:

*Utlandsresa
*YKB
*ADR
*Reparation av min radiomöbel av någon rörradiokunnig

Vi kan väl kort sagt säga att jag önskar mig en hel jävla drös med pengar så jag kan uppfylla alla mina drömmar:)


05 – Vad är kärlek?

Kärlek är en drog som ingen människa klarar sig utan. Det finns flera olika sorters kärlek men då det gäller partnerskap är jag inte den mest kunniga så att säga,
har bara en tidigare erfarenhet av kärlek i partnerskap. Men jag gör ett försök inom den kategorin.

Kärlek är något som kan lamslå hela kroppen, men den kan även ge en människa så mycket energi att man aldrig sitter still. Kärlek kan vara den mest underbara av känslor, men även den som tar mest ont. Just därför är det alltid en chansning och en stor uppoffring.
Att gå från att vara singel till ett förhållande innebär att man helt plötsligt måste anpassa sig efter någon annan. Det är oftast där problemen uppstår. Den som haft många och långa förhållanden har ofta problem med att vara själv, medan den som levt största delen av sitt liv som singel kan ha problem med att dela med sig av sin vardag. Det man är van vid är man mest bekväm med. Men det som är mest otroligt med kärlek är att den kan göra underverk och förändra människor totalt.

Att vara kär är en början i ett förhållande, med tiden så byggs det till något starkare. Man blir bästa vänner, själsfränder och man älskar varandra. Den där kärkänslan kan naturligtvis dyka upp då och då, men den är inte konstant.

Ett partnerskap är för mig förmågan att kunna anpassa sig efter varandra, ge och ta, visa uppskattning och inse att det har sina "ups and downs".

En klok karl sa en gång: "No, i'm no longer tempted by those young attractive women. Because i finally realised that nobody stays that way! They all grow old, they put on wheight, wrinkles and get cranky. And i've already got one of those at home. I love her and we can talk to eachother about everything. I know every side of her and she loves me back although i'm growing older and can be an ass sometimes."


When the time is right and the night is bright We will see the things we've come to find






Insåg just att jag kanske borde fortsätta på listan som jag påbörjat, så här kommer nr 2 & 3 i samma inlägg!

02 – En sak ni inte vet om mig

Det finns nog mycket ni inte vet om mig, men det hette EN sak.
Jag har ingen navel!! Näe okej skämt å sido, men kommer faktiskt inte på något extra ordinärt och är svårt att välja ut bara en grej. Därför gör jag istället en kort lista på 3 annorlunda saker med mig själv.

- Jag älskar känslan av att köra ner handen i en påse eller hink med pärlor, bönor eller dylikt.

- Jag är besatt av herrparfym och doften av nytvättat, luktar en skitful karl gott kan jag attraheras av honom ändå.

- Jag är smygperfektionist. Står 2 ljuslyktor fel enligt mig måste jag fixa till det!



03 – Mina föräldrar

Min mamma heter Kerstin Ann-mari Lundquist (tidigare Jakobsson) född 1957-06-18 och min pappa heter Lars Erik Lundquist född 1953-06-18.
Som ni ser fyller de år samma datum, och förutom det finns det en till sak som är lite speciellt med mina föräldrar. Pappas farmor och farfar bodde i Norsjö, och hans föräldrar bor i Fällfors så där har han växt upp. Mammas mormor och morfar bodde i Fällfors, och hennes föräldrar bor i Norsjö så där har hon växt upp. Korsade vägar!

Jag kan nog inte ha önskat mig en bättre uppväxt och bättre föräldrar än vad jag fått trots lite ekonomiska motgångar. Har alltid stått mina föräldrar nära. Vi pratar om allt, och dom vet precis allt om mig!
Mer än så behöver jag inte säga:)




Well they say it's right if it feels alright
When your love burns up in the mire
So I burnt a fire for a lost desire
See it burning highe
r


walking back to happiness

Det är inte vilken tisdag som helst i morgon, det är MIN tisdag! Nej, jag fyller inte år eller något liknande men morgondagen är bara min ändå.
Jag har under senaste tiden haft en allvarlig brist på motivation och nu orkar jag inte med det längre. Ska det vara så svårt! Näe, därför är morgondagen min bara för att jag bestämt så. Då ska jag börja på nytt.

Be miserable. Or motivate yourself. Whatever has to be done, it's always your choice.

Men motivationen är bara det som får en på fötter, vanan är det som får en att fortsätta. Lite kognitiv beteende terapi med mig själv kanske!






Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.
(!!!!)


Sarah Erika Lundquist, 20 år, Skellefteå. Bor tillfälligt hos mina föräldrar med mina två katter. Jobbar deltid som croupier & är i övrigt arbetssökande.