update grande




Jag satt just och kollade genom min blogg och inser att det finns en del saker att uppdatera!


Nr 1. (det allra viktigaste) Pappa är pigg som en gris och har inga bestående men efter olyckan!

Nr 2. JAG KOM IN PÅ UTBILDNINGEN JAG SÖKTE I APRIL! Maskinförarutbildning. Den börjar 2 aug. Krockar med classic car week, men borde gå att lösa på något vis.

Nr 3. Det blir powermeet för mig även detta år!

Nr 4. Tusenbröder, som Sofia beställde efter har vi nu sett klart. Rekommenderas!

Nr 5. Nej, jag har inte kommit längre i mitt försök att få min 240 till att bli en bil igen. KAN bero på att jag är på jakt efter en annan bil. En finare bil. En bättre bil. En äldre bil.

Nr 6. Länspumpen på SS Sabrina lever igen! (Ja, det är en motorbåt trots att den heter SS. Står visst för något annat som ägarna hittat på.)

Nr 7. Jag SKA lägga upp bilder! Och filmer. Jag lovar. Måste bara få tummen ur.

Nr 8. Jag ska bli faster! Har jag sagt det?!:)

Såja. Tror inte det var något mer. Nu till helgens händelser.
Midsommarafton blev en trevlig kväll i Örviken och i Newyorkern. Blev dock myggbiten på hela kroppen. Tom. mellan skinkorna efter att en viss Malin tvingade mig att kissa bakom stugan, istället för på toan.

Midsommardagen var mindre trevlig. Men det tog sig! Efter ca. 1531 liter vatten plus lite mat.
Blev chaufför till newyorkern på kvällen. Första gången jag kört knappautomat! Inga större konstigheter med det, men ändå.
Kom hem vid 04.00 i morse. Kunde inte somna förrän vid 5-6 tiden. Blev väckt kring 09.30 av en galen och impulsiv mamma! Hon ville till Haparanda och gå på Ikea. Och så blev det också. Givetvis gick vi även på Skopunkten. Börjar ha en bibba sko-par nu.. (Ni får ursäkta särskrivningen, men blir ju skopar annars. Skopar..eh. Ja men ni fattar)
Kom iallafall hem 21.00 efter ett stopp i Kalix. Mamma träffade en gammal kompis, hon bodde där på 70 talet så blev en liten nostalgitripp för henne.

Väl hemma så stod Fias bil på gården! Vi såg det allra sista avsnittet av Tusenbröder ikväll, och fick även några minuter över att prata. Har ju inte träffats på en vecka nästan! Kändes som konstigt efter vårat intensiva umgänge som varit på sistone hähä.

Nu blev ju återigen kvällen senare än vad den skulle! Attans.. Får ta och slänga mig i sängen nu då. Morgondagen bjuder på städning av Fias och Plogens lägenhet som nu är såld! På torsdag ska den vara inflyttningsklar för nästa ägare, men planen är tydligen att vara ute redan tisdag. Tror inte tidsplanen kommer bli något problem även utan min hjälp, men är roligt att kunna underlätta för dom!



I'm a ship, and my family is my harbor


visst är det skönt när man får lätta ankar




Igår kväll var det kvartersfest här! Det spöregnade, men det hindrar inte badstigen/semestergatan från fest, nejnej! Vi satt där i regnkläder under partytälten och åt kött som hann bli kallt på färden mellan grillen och bordet. Barnen hade ju roligare än någonsin. Alkoholpåverkade föräldrar tillåter mer än vanligt, och alla vattenpölar är ju fasen bättre än Leos lekland kunde man tro!

Som vanligt en trevlig lördagkväll, så jobbade jag. Den kvällen på Calles. Jag var trött, stirrig och hade feber. Trots det så TOG JAG MIN FÖRSTA SKUMPA!
Om vi cherryanställda har ett netto på 10.000:- eller mer, så får vi en champangeflaska av våran chef. Och igår hade jag över 13.000:- i netto! Grymt nöjd!
När Linnéa kom springades och gav mig en grattiskram så började jag grina. Lagomt blödig sådär med febern i kroppen.. Haha.

Ikväll har jag åkt en tur i SS Sabrina, vilket är Jens och Jockes båt.
Trots miljoner mygg och kylan så var det riktigt mysigt! Vi puttrade ut till bastuholmen, fick gashäng bara några meter från bryggan, så blev en stöt men det gick bra!
Väl på plats satte vi igång en eld i stugan. Eftersom alla vi tre glömt badkläder så blev det ingen bastu för oss. Vi satt i stugan och bara pratade.
På hemfärden var det ännu kallare, och Sabrina ville inte som vi ville. Hon tog in alldeles för mycket vatten så motorn dog. Det var bara att ställa sig och hinka ur, då länspumpen inte heller ville leva. Tre gånger hann hon dö innan vi var framme! Charmig brud den där Sabrina..

I morgon är det Måndag, vilket innebär just ingenting.. Lite träning kanske! I övrigt inga planer.
Eventuellt ta tag i 240n om jag inte kommer på något annat att fördriva timmarna med. Ja ja, nu blir det sängen! Skulle ju inte bli sent ikväll.. Baskat.

Är det verkligt fredag imorn?

Känns inte så.

Försöker hålla mig vaken här vid datorn, så att jag kan sova ut på morgon.
I morgon kväll jobbar jag på station där det är studentfest. Kan tänka mig att det kommer bli ganska fartigt och utmattande, så vänder därför dygnet åt fel håll. Inte bra, men ändå bra.

Igår kväll så blev det en impulsfest med Fia. Lådpackarparty! Vi drack grogg och stökade på inför deras flytt från lägenheten. Sedan bar det av till Olles. Sofia blev något överförfriskad, medans jag knappt alls var onykter. Filmer och bilder kommer..:)

Denna dag klev jag upp vid kl. 9-10, trots att jag inte somnade förrän vid 3-4 tiden inatt.

10 juni, vilket också betyder Jenkas födelsedag! En lunchdejt med Herr Jenka passade bra. Fick även se hans och Jockes nyförvärv. Nämligen en storjävla båt! Fin var den. Och sjösättas ska den på lördag. Sen blir det en premiärtur  på söndag, och jag ska eventuellt köra den då. Gött!
Efter lunch så fikade vi på altanen med min kära mor. Blev suring till middag och ikväll har jag umgåtts med Sussie och Elin H! Vi drog en rallarvända med 850n, bla. ut till storsnäckhamn. Var riktigt mysigt! Körde fel ett antal gånger innan vi hittade havet (låter dumt kanske..) Men tillslut så!

Näe nu orkar jag inte längre.. Blir en godnatt-snus och sängen!

jåda!

Lördagen blev bara bra!
Åkte olds -48 med rickie, loeloe, tina, croner, ögat + 2 till, till utställningen.
Eftersom att den råkar vara obes. (ur register) så blev det att byta till buicken sen på cruisingen.
Träffade tusen folk, däribland överraskade Fia med sin närvaro!

Söndagen var mindre rolig, men man får väl skylla sig själv.. Försökte göra dan bättre med att se tusenbröder med Fia, men i helvete att vi fick igång skiten.. Så blev en film vid namn what doesnt kill you som substitut. Den var ju inte sämst iaf!
Slutade hur som helst med att Fia beställde alla säsonger av Tusenbröder, så då får vi förhoppningsvis se den i veckan då.

Måndag idag. Blir väl en promenad i det trista vädret, annars har jag inget mer på schemat. Få se vad som händer!
I morgon verkar det luta åt jobb. Hur konstigt det än känns att jobba en tisdag så är det ju faktiskt balen.


10 grader, mulet. Jag vill ha värme och sol tack.

ta å klipp dig, din långhårte jäävul

Näe vet du vad, nu är jag less!
Nu jävlar blir det en nystart, och den ska hållas vid! Inte ge upp. Så är det. Jajemen. Då så, mer var det inte med det!


I övrigt så var det jobbarkväll igår. Trodde att det skulle vara en ordinär tråkig onsdagkväll men näedu! Årets studenter börjar fira tidigt. (Är mer än en vecka kvar innan de tar studenten.)
Fullt med folk och riktigt bra spel var det! över 8000:- i oms. och behöll 86% tror jag det var.
Enligt schema har jag arbetstid till 01.30 (stängning 01.00) på onsdagar, men tydligen har olles serveringstillstånd till kl 02.00 på onsdagar också! Det visste inte jag, chefen har nog glömt säga det. Så jag gjorde klart för att stänga 01.00, men de började ju aldrig skicka ut folk? Luring på mig. Tur att jag får betalt för den extra timman.

I morse hade jag ställt telefonväckaren på 09.30. Vaknade (med telefonen i handen?), utav att min bror kom in i mitt rum och sa: Du Sarah, vi har sovit rätt länge! Kollade på klockan, KVART I ETT?!
Hade alltså stängt av telefonväckaren i sömnen. Bra jobbat. Jag hatar, verkligen hatar att vakna så sent. Men var ju inte mycket att göra åt det.. Har varit arg på mig själv hela dagen över det.
Menmen, fick lite gjort i alla fall. Har äntligen fått tummen ur och klippt min lugg! Sen har jag städat lite, och som alla andra dagar - suttit på blocket.se

Ska alldeles strax klippa pappa, få se om mamma också behöver ansas uppi päran. När man ändå är i gång med saxen är det väl lika bra att ta alla antar jag.
Hade ju egentligen planer ikväll med Fredde och Micke, men blev en massa jobb för dem på calles så det sket sig. Får fördriva timmarna fram tills att jag ska hämta Simon på flyget här hemma istället!

Bara man är fantastisk, så ordnar sig allting!



when the lights go out

Känslor som inte går att sätta fingret på, hur ska man veta vad de är? Var kommer de från? Vad vill de?

Where is my mind..

Ett växande odjur, äter en från insidan och ut.

Vet egentligen inte vad jag behöver just nu. Behöver jag vara själv, eller runt folk. Behöver jag en axel att gråta på, eller en smäll på käften.
Det bästa är väl att ta tag i det, möta det, även om det kan ge en rejäl svacka ett tag. Att hela tiden bara ignorera, förtränga och inte tänka på det håller nog inte i längden. Men är svårt, för när det väl försvunnit vill man inte tänka på det. Då njuter man av välkänslan fram tills det kommer tillbaka igen.

1 steg fram, 1 tillbaka. Varför lever man på det där framsteget? Kommer ingenstans i längden, men känns bra just då. Hur fan vänder man trenden till 2 steg fram, 1 tillbaka? Då tar man sig framåt i alla fall i sakta mak. Vågar inte sätta målet till 2 steg framåt och 0 tillbaka. Det känns magstarkt av någon anledning. Orealistiskt.

Näe, funderarSarah får ta en paus. UppdaterarSarah får kliva fram.
Har återigen varit dålig på att uppdatera. Kan inte svara på varför. Har väl fått för mig att jag inte har tid.

Dagen har i alla fall bestått av framsteg i det praktiska, och en mysig kväll med Fia.

Croner har hjälpt mig att fixa tändningslåset på min 240, så har startat den för första gången idag sedan den blev stulen. Med vind ratt, noll luft höger fram och ett avgas släpandes i backen körde jag ner den till stationen. Fyllde luft, bröt av avgasdelen som var nästan av och hängde upp avgaset i sina fästen igen. Får bli lite mer genomgående arbete på den en annan dag. Lite småjobb i trädgården fick jag också gjort!
Efter en god korvstroganoff hemma bar det iväg mot varuträsk med Fia. Vi metade, fick 4 mörtar och 1 liten aborre sammanlagt. Blev en hel del prat, och avrundade kvällen med glass på ainas.

I morgon börjar min dag 08.30 (som alla andra dagar). Har möte 11.00, sen blir det lunchdejt med Fia, och lite ögonshopping på stan. Ska försöka hålla fingrarna i styr och inte handla något onödigt då jag försöker spara ännu mer pengar till min blivande bil.

Nu är det dags att slänga sig i sängen, inte bra med sena vardagskvällar helt i onödan känner jag! Håll tummarna med mig nu att jag får mig lite sömn åtminstone.

Men att jag går nu är inte ett slut
Ljuset är mörker och mörker är ljus


Sarah Erika Lundquist, 20 år, Skellefteå. Bor tillfälligt hos mina föräldrar med mina två katter. Jobbar deltid som croupier & är i övrigt arbetssökande.